04 Oct 2023 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Acorduri de finantare în valoare totala de 145 de milioane de euro între CEC si BEI

Acorduri de finantare în valoare totala de 145 de milioane de euro între CEC si BEI

Potrivit unui comunicat al CEC Bank, Banca Europeana de Investitii si CEC Bank au semnat, până în prezent, acorduri de finantare în valoare totală de 145 de milioane de euro, pentru cofinantarea proiectelor IMM-urilor si administratiilor publice locale.

Acest accord contribuie la atingerea unuia din obiectivele strtegice ale CEC Bank si anume acela de de promovare a absorbtiei fondurilor europene.
Din 2007 CEC Bank s-a implicat activ in sustinerea politicilor si programelor europene (Convergentă, Politica Agricolă Comună, Politica Comună de Pescuit). In cadrul etapei de programare 2007-2013, banca a acordat circa 27.000 credite pentru finantarea proiectelor de investitii si pentru prefinantarea subventiilor din fonduri europene, in valoare de peste 6.000 milioane lei, pentru care valoarea insumată a granturilor se ridică la peste 10.000 milioane lei. O pondere de aproximativ 44% din valoarea creditelor cu accesare de fonduri europene acordate o constituie creditele pentru finantarea proiectelor realizate prin PNDR. De interes au fost si proiectele realizate in cadrul Programului Operational Regional sau Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Până acum, în baza conventiilor de finantare încheiate cu BEI, CEC a acordat peste 200 de credite, atât pentru finantarea capitalului de lucru, cât si pentru realizarea unor proiecte de investitii.

Prin finantarea din surse BEI, clientii pot accesa produse pentru investitii pe termen mediu si lung, beneficiind de dobânzi cu o marja redusă cu cel putin 0,5% fata de creditele standard si maturităti adaptate necesitatilor de finantare specific.

Recentul acord de finantare semnat cu BEI prevede si o transă dedicată tinerilor. Astfel, se va sprijini accesul la finantare firmelor care au angajat sau intentionează să angajeze tineri cu vârsta până în 25 de ani, sunt detinute/administrate de o persoana tânară, oferă training vocational tinerilor sau au un acord de cooperare cu institutii de învătamânt pentru angajarea tinerilor.


Articole similare:
Programul Start-Up Nation va continua si în 2018 - 04/Dec/2017
Finantari nerambursabile pentru participarea Targul IMM - TIMM 2016 - 29/Oct/2016
Se lanseaza programele nationale de finantare pentru microindustrializare si dezvoltarea IMM-urilor din mediul rural - 18/Jul/2016
Seminarii de informare privind oportunitatile de finantare pentru IMM-uri, in regiunea de NV - 14/Mar/2016
In 2015 nu vor fi bani pentru finantarea IMM-urilor prin Schema de ajutor de minimis - 01/Sep/2015

Publicat la data: 20/08/2015
Cuvinte cheie: Acord,CEC,Bank,BEI,Banca,Europeana,finantare,credite
Stiri, noutati
Inscris la categoria: comunicate de afaceri


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.