24 May 2024 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Aproximativ 10.500 de start-upuri infiintate in 2017 vor fi finantate prin Start-Up Nation

Aproximativ 10.500 de start-upuri infiintate in 2017 vor fi finantate prin Start-Up Nation

Aproximativ 10.500 de planuri de afaceri, din cele 20.000 depuse în cadrul programului Start Up Nation, vor intra în finantare, potrivit declaratiilor ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer. 

Dl. Ministru Ilan Laufer a participat, luni 9 octombrie 2017, la doua întâlniri organizate în cadrul editiei de toamnă 2017 a „Start-up Nation Summit”, prima fiind organizată la Universitatea "Petru Maior" Târgu Mures si cea de a 2-a la Cluj-Napoca, la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

"Au fost verificate până acum în jur de 8.000 de planuri de afaceri. Ne dorim să terminăm verificarea și semnarea tuturor acordurilor acum că avem undă verde și pe fondurile europene, în maximum două săptămâni. Cred că până undeva la 10.500 vor intra în finanțare, după care se va epuiza bugetul. Nu o să mai mergem cu verificări până la 20.000, că nu are niciun sens. În clipa în care se epuizează bugetul o să vedem pe parcurs dacă există firme care au renunțat ori nu mai vor să continue dintr-un motiv sau altul, atunci ne vom asigura că următorii de pe listă vor intra”. 

Pentru finantarea celor 10500 de Start-upuri Guvernul va contracta 500 de milioane de lei din fonduri europene. 

 

Beneficiarii care au semnat până acum acordurile de finantare asteptă cu nerabdare să demareze proiectele de investitii, dar conform indicatiilor pe care le-au primit trebuie să mai astepte invitatia pentru incheierea unui act aditional la acordul de finantare. Acestia au cerut urgentarea incheierii acestor acte. 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a precizat că programul Start-Up Nation este una dintre prioritățile “zero”, si că va face tot ce tine de el, prin ministerul pe care îl conduce, să existe un mediu antreprenorial mai bun, cu acces mai facil la finanțare.Publicat la data: 11/10/2017
Stiri, noutati
Inscris la categoria: stiri economie si afaceri


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.