28 Jan 2023 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Cei care vor fonduri europene se pot inscrie pe site-ul MFE pentru a invata cum sa depuna proiecte online

Cei care vor fonduri europene se pot inscrie pe site-ul MFE pentru a invata cum sa depuna proiecte online

 

În cadrul unei conferinte de presa  ministrul fondurilor europene a anuntat lansarea spre consultare publica a aplicatiei MySMIS2014.

Aplicatia MySMIS2014 va fi utilizata de solicitantii si beneficiarii de fonduri europene în relatia lor cu autoritatile, pentru a depune proiecte mai rapid si mai simplu, utilizând mediul online, si pentru a-si implementa mai usor proiectele.
Prin intermediul acestei aplicatii, cei care doresc sa acceseze fonduri europene pot sa completeze electronic cererea de finantare, însotita de declaratiile anexe, fara sa mai fie nevoie de deplasarea la Autoritatea de Management sau Organismele Intermediare.
În plus, dupa ce vor semna contractele de finantare, vor utiliza aceasta aplicatie pe toata durata implementarii proiectului pentru a completa rapoarte si a primi informatii despre stadiul cererilor de rambursare.

Potrivit declaratiilor ministrului cei interesati vor putea participa la diverse cursuri unde vor invata cum functioneaza aplicatia prin care isi vor putea depune proiectele online.

Înscrierea în aplicatie va fi exact ca cea pentru crearea unui cont de e-mail. Din momentul in care platforma va fi functionala, cu formulare tip, programul de depunere online a proiectelor pentru fonduri europene va genera singur bugetul pentru dosar si nu va permite completarea gresita a unor informatii.

Aplicatia a fost lansata miercuri, si deocamdata este in teste.
Cine doseste sa acceseze bani europeni pentru proiecte de training, formare profesionala sau dezvoltarea resurselor umane se poate înscrie începand cu data de 8 octombrie pe site-ul www.fonduri-ue.ro.

 

NR: am încercat sa verificam pe data de 8 octombrie, ora 16, modul în care functioneaza aplicatia, dar pe site-ul MFE aparea mesajul “in curand”. Probabil în cateva ore va deveni functionala.

UPDATE: dupa ce aplicatia a devenit activa am constatat ca este operational doar modulul dedicat POCU 2014-2020.

 

 

 

 

Articole similare:
Se lanseaza programele nationale de finantare pentru microindustrializare si dezvoltarea IMM-urilor din mediul rural - 18/Jul/2016
Au fost alocate fonduri pentru 4 scheme de ajutor de minimis pentru IMM-uri - 07/Jun/2016
Primele apeluri de proiecte pe Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020 vor fi lansate în martie - 27/Feb/2015

Publicat la data: 08/10/2015
Cuvinte cheie: aplicatie,MFSE,fonduri,europene,depunere,online,lansare
Stiri, noutati
Inscris la categoria: comunicate de afaceri


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.