08 Dec 2022 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Pârvan (AOAR): Noul Cod Fiscal baga în Patul lui Procust orice fel de activitate

Pârvan (AOAR): Noul Cod Fiscal baga în Patul lui Procust orice fel de activitate

Noul Cod Fiscal baga în Patul lui Procust orice fel de activitate si nu încurajeaza munca, a declarat, într-o dezbatere de specialitate, Cristian Pârvan, secretar general în cadrul Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România /AOAR/.

'Noi credem ca uberizarea va deveni un sistem de munca datorita evolutiei tehnologiilor. Platforma Uber e deja pe piata, face angajari, deci înseamna ca are forta de munca di întrebarea care se pune este daca noul Cod Fiscal raspunde la acest tip de activitate, pentru ca actualul Cod Fiscal nu raspunde. Îngrijorarea noastra este ca noul Cod Fiscal baga în Patul lui Procust orice fel de munca. Din punctul nostru de vedere, nu încurajeaza munca. Eu sunt angajator si îmi fac contract de munca cu zero ore si zero salarii, pe termen nelimitat. E legal? Sa vedem scandalul din Marea Britanie, unde pentru 6.000 de piloti de avioane s-au facut contracte de munca de acest tip. Acum noi trebuie sa ne hotarâm ce facem: ori suntem în Europa si ne vom trezi cu tot felul de încercari pentru ca nu suntem noi originali, ori spunem ca asta e numai în Marea Britanie si la noi nu se poate. Eu va spun ca si la noi se poate', a spus Pârvan.

Întrebat cum se taxeaza munca de pe platforma Uber, secretarul de stat în Ministerul Finantelor Publice /MFP/, Dan Manolescu, a mentionat ca în acest caz este vorba despre prestarea unei activitati independente.

La jumatatea lunii februarie, secretarul de stat în Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu, preciza ca noul Cod Fiscal si noul Cod de Procedura Fiscala aflat, în prezent în dezbatere publica, ar putea fi adoptate prin lege pâna la finalul lunii iunie, urmând sa intre în vigoare în 2016.

 

Sursa: AGERPRES

 

 Publicat la data: 06/03/2015
Cuvinte cheie: propunere,cod,fiscal,2016,dezbatre
Legislatie de afaceri
Inscris la categoria: cod fiscal


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.