23 Jul 2024 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Start-Up Nation: firmele pot demara proiectele imediat dupa incheierea actelor aditionale

Start-Up Nation: firmele pot demara proiectele imediat dupa incheierea actelor aditionale

Conform unui comunicat de presa publicat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pe data de 22 septembrie 2017, pană la acea dată, din cererile de finantare depuse pentru programul Start Up Nation, erau verificate peste 7000 de planuri de afaceri, din care un număr de 5468 erau admise la finantare, 899 respinse, iar pentru 639 de planuri se solicitaseră clarificări suplimentare. Conform normelor initiale ale programului Start-Up Nation termenul limită de evaluare a proiectelor era 29 septembrie. Cum în mod evident timpul necesar evaluarii tuturor proiectelor nu mai era suficient, termenul limită de verificare a dosarelor si semnare a acordurilor de finantare stipulat în schema de ajutor de minimis Start Up Nation s-a prelungit până la data de 15 octombrie 2017 (iar ulterior pana pe 15 noiembrie).

Pe data de 16 octombrie 2017 Directia de Antreprenoriat si Programe pentru IMM-uri a publicat pe site-ul oficial o nouă listă cu rezultatul verificarilor cererilor de finantare depuse. Desi conform promisiunilor pâna pe data de 15 octombrie 2017 ar fi trebuit să fie verificate un număr de 10.500 proiecte, conform noii liste publicate numărul cererilor verificate era doar de 10.001. Se pare ca 499 de cereri nu au mai apucat să fie evaluate până la termenul limită.

 

Vestea bună pentru cei care deja au semnat contractele de finantare este că a fost ridicată clauza suspensivă, si începând cu data de 16.10.2017 Agentiile pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului încheie acte aditionale pentru toate acordurile de finantare semnate. Actele aditionale se fac pentru toate cele trei mecanisme de rambursare, respectiv mecanismul cererii de rambursare cu credit punte, mecanismul cererii de rambursare fără credit si mecanismul cererii de plată.

Aplicantii care au semnat acorduri de finantare sunt rugati să contacteze Agentia de care apartin (telefonic sau email) în vederea programarii pentru semnarea actelor aditionale.

Imediat după semnarea acestor acte aditionale proiectele vor putea demara oficial, iar beneficiarii vor putea demara achizitia de echipamente precum si angajarea de personal.

 

Pentru cei care au avut doar 90 de puncte e posibil să apară o surpriză placută. Potrivit declaratiilor d-lui Ilan Laufer, ca urmare a faptului că multe planuri de afaceri dintre cele selectate inițial pentru finanțare au fost respinse pentru diverse greșeli de întocmire, un număr suplimentar de aproximativ 2.000 de antreprenori vor fi contactati pentru a beneficia de finantare nerambursabilă. Initial se discutase de o crestere a numarului de cereri ce vor fi finantate de la 8500 la 10.000, dar se pare ca va fi mai mult decât atât. Rămâne totusi de văzut ce se va întâmpla cu cele 499 de cereri care pâna la data de 16 octombrie nu erau evaluate.

.Publicat la data: 23/10/2017
Stiri, noutati
Inscris la categoria: stiri economie si afaceri


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.