24 May 2024 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: De la 1 ianuarie 2017 va intra in vigoare pe termen nelimitat scutirea de impozit pe profitul reinvestit

De la 1 ianuarie 2017 va intra in vigoare pe termen nelimitat scutirea de impozit pe profitul reinvestit

Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 84/2016, care aduce mai multe modificari Codului fiscal si Codului de procedura fiscala, de la 1 ianuarie 2017 va intra în vigoare scutirea de impozit pe profitul reinvestit pe termen nelimitat. Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a fost introdusa în 2014 pe termen limitat, si urma sa expire la finalul acestui an.

 

Atentie: scutirea de impozit se va aplica doar pentru profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice si echipamente periferice, masini si aparate de casa, de control si de facturare, în programe informatice, precum si pentru dreptul de utilizare a programelor informatice, produse si/sau achizitionate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, si puse în functiune, folosite în scopul desfasurarii activitatii economice.

Activele corporale pentru care se aplica scutirea de impozit sunt cele prevazute în subgrupa 2.1, respectiv în clasa 2.2.9 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, aprobat prin hotarâre a Guvernului.

In expunerea de motive se arata ca hotararea a fost luata deoarece neadoptarea masurii privind aplicarea nelimitata în timp a facilitatii fiscale de scutire de impozit a profitului reinvestit ar putea descuraja activitatea de investitii si ar putea genera riscul reducerii investitiilor private si a intrarilor de capital din strainatate.Publicat la data: 08/12/2016
Cuvinte cheie: scutire,impozit,profit,reinvestit
Legislatie de afaceri
Inscris la categoria: cod fiscal


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.