15 Apr 2024 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Fonduri europene: pe 8 Martie 2016 se va lansa aplicatia MySMIS 2014, versiunea 1.0. pentru testare

Fonduri europene: pe 8 Martie 2016 se va lansa aplicatia MySMIS 2014, versiunea 1.0. pentru testare

Incepand cu anul 2016 toate cererile de finantare pentru obtinerea mult doritelor fonduri europene se vor depune online. Ministerul Fondurilor Europene va lansa în perioada 8 – 18 martie 2016 noua versiune a aplicatiei MySMIS 2014, versiunea 1.0. (modulul ”Depunerea cererii de finantare”) pentru a fi testata de catre public Accesarea aplicatiei se va putea face de pe site-ul MFE (www.fonduri-ue.ro).

Potrivit informatiilor difuzate de reprezentantii MFE în 2015 vor putea transmite proiecte online, prin intermediul aplicatiei MySMIS2014 doar reprezentantii legali (sau împuterniciti) ai persoanei juridice care au un Certificat Digital Calificat (semnatura electronica certificata).

Dupa publicarea anuntului referitor la lansarea vesiunii de testare a aplicatiei MySMIS 2014 mai multe persoane au lansat întrebari catre MFE referitoare la obligativitatea detinerii unui Certificat Digital Calificat pentru cei interesati sa testeze aplicatia.
Ca urmare a întrebarilor primite cu privire la persoanele care au nevoie de certificat digital calificat pentru a se înregistra în aplicatia MySMIS 2014 versiunea 1.0., Ministerul Fondurilor Europene (MFE) precizeaza ca numai reprezentantul legal (sau împuternicit) al unei persoane juridice care doreste sa depuna o cerere de finantare are nevoie de certificat digital calificat. Persoana juridica respectiva se poate înscrie în sistem numai prin folosirea acestuia.

Vestea buna este ca nu toate persoanele implicare în elaborarea si managementul proiectului au nevoie de un astfel de certificate. Cei care vor contribui la elaborarea cererii de finantare si, ulterior, la implementarea proiectului unei persoane juridice (ex. membri în echipa de proiect, consultanti etc.), nu au nevoie de certificat digital, dar vor avea nevoie sa primeasca o validare de la persoana juridica la care se asociaza (mai precis de la reprezentantul legal/ împuternicit al acesteia).

Atât în faza de testare cât si dupa lansarea sa in forma finala, o persoana juridica va putea înscrie mai multi utilizatori pentru completarea informatiilor din cererea de finantare.

Apelurile deschise în sistem în perioada de testare vor contine prevederi ale ghidurilor ce pot suferi modificari în varianta finala.

MFE încurajeaza potentialii beneficiari sa identifice si sa sesizeze eventuale dificultati în accesarea sau introducerea datelor aferente cererilor de finantare, pentru a sprijini îmbunatatirea sistemului.

 Publicat la data: 03/03/2016
Stiri, noutati
Inscris la categoria: stiri economie si afaceri


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.