01 Mar 2024 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Idei de afaceri inovatoare cu geamuri !

Idei de afaceri inovatoare cu geamuri !

Se spune ca ideile inovative sunt cele care aduc multi bani si este evident ca este asa. Unul din exemplele recente de succes a fost Apple, dar daca analizam mai atent ce se întampla în lumea afacerilor vom constata ca exemplele de acest gen sunt numeroase.
Dar cu ce idei inovative ai putea veni cand lucrezi într-un domeniu “clasic” ca de exemplu productia de usi si ferestre sau ai o firma de constructii ?

Una dintre miile de solutii ar putea veni din Austria. De curand, pe site-ul european pentru IMM-uri, a fost publicat un articol despre un IMM austriac care vrea sa transforme cladirile din Europa cu ajutorul unui geam inovator care produce singur lumina, permitând ferestrelor sa recreeze lumina de zi naturala.

LightGlass Technology GmbH a introdus pe piata un geam care produce lumina artificiala, si cu aceasta idee a câstigat deja premii de design în Germania, Austria si Statele Unite.
Între cele doua straturi de geam izolant se aplica o tehnologie LED speciala, împreuna cu o suprafata conductoare de lumina. Geamul ramâne în întregime transparent atunci când nu este pornit si asigura un iluminat complet si uniform în momentul în care este pornit.
„În loc sa aprindem un alt corp de iluminat sau o lampa, putem utiliza fereastra sau geamul ca sursa de lumina artificiala”, a declarat cel care a lansat acest produs.
Produsele realizate cu tehnologia ALED au o durata de functionare estimata de cel putin 50.000 de ore. Pentru o utilizare zilnica de 8 ore, acest lucru este echivalent cu 17 ani.

LightGlass dezvolta în prezent o strategie de marca pentru ALED, orientata catre marile centre comerciale, care sa permita afisarea numelui sau siglei unei întreprinderi în interiorul unei ferestre. Compania perfectioneaza introducerea în geamuri a unor componente electronice precum senzori, camere si sisteme de afisare.

Tehnologiile folosite de produse realizate de LightGlass Technology GmbH sunt brevetate. Compania este interesata sa ofere licente si altor companii, din diverse industrii, ca de exemplu firmelor specializate în ferestre si usi, fatade constructii, ascensoare, celor care realizeaza echipamente pentru spitale, precum si „generalistilor” în sticla arhitecturala, lumina si electronica.

 

Este un produs nou, inovativ, ce permite dezvoltari în multe directii. Deocamdata produsele acestei firme nu sunt comercializate pe scara larga, dar daca aveti o companie care desfasoara activitati într-un domeniu în care s-ar putea folosi tehnologiile dezvoltate de LightGlass Technology poate ca ar merita sa analizati produsele firmei, si de ce nu, sa deveniti unul dintre primii care comercializeaza astfel de produse pe piata romaneasca.

 

Pentru a afla mai multe despre aceste produse inovative va recomandam sa vizitati site-ul firmei (http://www.lightglass.net/EN/home.html)

Articole similare:
Cat de mult conteaza o idee de afaceri buna in succesul unei afaceri? - 18/Aug/2015
7 idei de mici afaceri la tara - 09/May/2015
Idee de afacere: Magazin cu produse bio - 05/Mar/2015

Publicat la data: 28/11/2016
Cuvinte cheie: idei,afaceri,inovative,geamuri
Idei de afaceri
Inscris la categoria: idei de afaceri de succes


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.