24 May 2024 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Se lanseaza programele nationale de finantare pentru microindustrializare si dezvoltarea IMM-urilor din mediul rural

Se lanseaza programele nationale de finantare pentru microindustrializare si dezvoltarea IMM-urilor din mediul rural

Pe site-ul Directiei Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM au aparut anunturile referitoare la lansarea a 2 programe prin care se acorda finantari nerambursabile, respectiv:
- Programul national multianual de microindustrializare (MICROINDUSTRIALIZARE)
- Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea IMM in mediul rural (MEDIUL RURAL).
Incepand cu data de 20 iulie 2016 ora 10.00 vor fi active pe site-ul www.aippimm.ro aplicatiile de inscriere in cadrul celor doua programe.

 

Programul “MICROINDUSTRIALIZARE”
Pot beneficia de prevederile Programului MICROINDUSTRIALIZARE numai societatile cu capital social integral privat care se incadreaza în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii si care au cel putin 2 exercitii financiare încheiate la data deschiderii aplicatiei electronice de înscriere a planului de afaceri, iar codul CAEN pentru care solicita finantare este eligibil în cadrul Programului, si autorizat a fi desfasurat la momentul înscrierii online.
Beneficiarii eligibili primesc o finantare nerambursabila (AFN) de maximum 90%, dar nu mai mult de 250.000 lei pentru fiecare beneficiar.
Bugetul alocat pe 2016 pentru acest program este de 60.890.000 lei.
In procedura de implementare a programului MICROINDUSTRIALIZARE sunt precizate grupele de coduri CAEN eligibile (toate din domeniul productiei).

 

Programului MEDIUL RURAL
Pot beneficia operatorii economici care au sediul social sau punctul/punctele de lucru in mediul rural si implementeaza proiectul in mediul rural.
Acestia pot fi societati constituite dupa Legea 31/1990 care se încadreaza în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii sau sunt persoane fizice autorizate ori întreprinderi individuale (inregistrate si autorizate conform OUG nr. 44/2008) si care isi desfasoara activitatea de cel putin 3 ani fiscali consecutivi, iar codul CAEN pentru care solicita finantare este eligibil în cadrul Programului si autorizat de minim 3 ani anteriori inscrierii.
Beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 90%, dar nu mai mult de 125.000 lei pentru fiecare beneficiar.
Bugetul alocat pe 2016 pentru acest program este de 25.900.000 lei.
Intr-o anexa din documentatia programului MEDIUL RURAL  este prezentata lista codurilor CAEN eligibile, cu incadrarea lor in cele 4 categorii de punctaj corespunzatoare tipurilor de activitati pentru care se solicita finantare (productie, programare IT;  cercetare-dezvoltare, invatamant, sanatate; turism si facilitati de cazare, activitati profesionale si de servicii; constructii, comert).

 

Firmele interesate sa obtina fonduri nerambursabile prin intermediul acestor programe trebuie sa transmita on-line planul de afaceri incepand cu ora 10.00 a primei zile de înscriere (miercuri, 20 iulie 2016), pana la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere (vineri, 29 iulie 2016).

Admiterea in Program se va face în ordinea punctajului obtinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale se aplica criteriile de departajare prevazute în procedurile programelor.

Prin implementarea Programelor, se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 244 de beneficiari prin programul MICROINDUSTRIALIZARE, respectiv minim 207 beneficiari prin programul MEDIUL RURAL.

 

Documentatia programelor se poate consulta si descarca la adresa: http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programe-nationale-2016/ alegand programul dorit.

Articole similare:
Programul Start-Up Nation va continua si în 2018 - 04/Dec/2017
Finantari nerambursabile pentru participarea Targul IMM - TIMM 2016 - 29/Oct/2016
Au fost alocate fonduri pentru 4 scheme de ajutor de minimis pentru IMM-uri - 07/Jun/2016
Seminarii de informare privind oportunitatile de finantare pentru IMM-uri, in regiunea de NV - 14/Mar/2016
Cei care vor fonduri europene se pot inscrie pe site-ul MFE pentru a invata cum sa depuna proiecte online - 08/Oct/2015
In 2015 nu vor fi bani pentru finantarea IMM-urilor prin Schema de ajutor de minimis - 01/Sep/2015
Acorduri de finantare în valoare totala de 145 de milioane de euro între CEC si BEI - 20/Aug/2015

Publicat la data: 18/07/2016
Cuvinte cheie: finantare,nerambursabila,IMM,microindustrializare,rural,fonduri
Stiri, noutati
Inscris la categoria: stiri economie si afaceri


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.