26 Apr 2024 Înregistrare     Autentificare

revenire la pagina anterioară...


imagine: Se lanseaza programul START prin care tinerii intreprinzatori pot obtine finantari nerambursabile

Se lanseaza programul START prin care tinerii intreprinzatori pot obtine finantari nerambursabile

Directia de Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM a publicat anuntul referitor la lansarea programului pentru dezvoltarea abilitătilor antreprenoriale in rândul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare - START.
Incepând cu data de 22 iunie 2015, ora 10.00, pe site-ul www.aippimm.ro va fi disponibilă aplicatia de inscriere in programul pentru dezvoltarea abilitătilor antreprenoriale in rândul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare START.

Beneficiari eligibili sunt societatile comerciale (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii) cu capital social integral privat, inregistrate conform Legii 31/1990 sau OUG 6/2011, care au la data deschiderii aplicatiei electronice de înscriere a planului de afaceri cel mult 2 ani de la inregistrarea la Registrul Comertului.
Vor putea obtine finantări nerambursabile firmele cu activitate in domeniul productiei (industria prelucrătoare), programare IT, cercetare-dezvoltare, învătămant, sănătate, turism si facilităti de cazare, activităti profesionale si de servicii, constructii si comert. Lista detaliată a codurilor CAEN eligibile poate fi descarcată de pe site-ul www.aippimm.ro .
O conditie impusă beneficiarilor eligibili este aceea de a nu fi beneficiat de alocatie financiară nerambursabila in cadrul Programului in anii anteriori (nu sunt admise nici firmele care au asociati, actionari sau administratori care detin sau au detinut calitatea de  asociati / actionari / administratori in firme care au beneficiat de alocatie financiară nerambursabilă in cadrul Programului in anii anteriori). Asociatii, actionarii sau administratorii care detin mai multe societati comerciale nu pot aplica in cadrul prezentului program decât cu o singură societate comercială.

Prin Program, beneficiarii eligibili primesc un sprijin nerambursabil (AFN) de maximum 90% din proiectul de investitii, dar nu mai mult de 120.000 lei pentru fiecare beneficiar. Contributia proprie este de minim 10%.

Bugetul Programului pentru anul 2015 este de 20.000.000 lei, din care 18.000.000 lei pentru acordarea de alocatii financiare neramursabile. Prin implementarea Programului, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 150 de beneficiari.

Documentatia programului se poate consulta si descărca la adresa:  http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programe-nationale-2015/
Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantării se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro .
In vederea inscrierii in cadrul Programului, operatorul economic va completa si transmite on-line planul de afaceri incepând de luni, 22 iunie 2015, ora 10.00, timp de 10 zile calendaristice, până miercuri, 1 iulie 2015, ora 20.00.

Admiterea in Program se va face in ordinea punctajului obtinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line.
Calcularea punctajului planurilor de afaceri se face in mod automat si transparent după completarea de către aplicanti a sectiunilor din aplicatia software. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finantare este de 50 de puncte, din maxim 100 de puncte posibile.
Grila de evaluare se poate consulta la finalul fisierului continând modelul planului de afaceri (anexa 1 din documentatia disponibilă pe site).
La punctaje egale va prevala: numărul de locuri de muncă ce urmeaza a fi create conform planului de afaceri; achizitia de echipamente tehnologice; activitatea pe care accesează programul; asociatul/actionarul/administratorul nu a mai avut/nu are calitatea de asociat/actionar in alta societate infiintată in baza Legii 31/1990; data si ora inscrierii in program, conform principiului ” primul venit-primul servit”, in aceasta ordine.

In vederea semnării Contractelor de Finantare, beneficiarii trebuie să prezinte dovezi certe privind capacitatea de cofinantare a proiectului.
La data semnarii contractului aplicantii au obligatia să depuna la OTIMMC certificatele de atestare fiscală privind indeplinirea obligatiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor si datoriilor către bugetul general consolidat si certificatele de atestare fiscală privind indeplinirea obligatiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor si datoriilor catre bugetele locale (in termen de valabilitate la data semnării contractului).





Articole similare:
Se lanseaza programul de finantare pentru Comert si Servicii 2018 - 08/Aug/2018
Din 12 iulie se lanseaza programul de finantare “Femeia manager” - 08/Jul/2016
Ministerul Finantelor Publice lanseaza schema de ajutor de stat pe 2016 pentru sprijinirea investitiilor în baza H.G. nr. 332/2014 - 03/May/2016
Finantari nerambursabile de 10.000 Euro prin programul SRL-D 2016 - 26/Apr/2016
Afaceri non-agricole la tara ce pot beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltare - 27/Feb/2016
Lista codurilor CAEN aferente directiilor de politica industriala mentionate în Strategia Nationala pentru Competitivitate 2014-2020 - 30/May/2015
Finantari in baza unui Ajutor de stat vs. finantari prin Ajutorul de minimis - 12/Mar/2015
S-au publicat versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submasurile 4.1 Investitii în exploatatii agricole si 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri - 05/Mar/2015

Publicat la data: 15/06/2015
Cuvinte cheie: finantare,nerambursabila,tineri,START
Finantarea afacerilor
Inscris la categoria: ajutoare de minimis si alte finantari


Acest site foloseste cookies; prin continuarea vizitei pe acest site, va dati acordul cu utilizarea cookies.